Микола Зеров: фахівець класичної філології, перекладач і поет, "закоханий у вроду слів" - Павлюк, Алла Борисівна; Pavliuk, A. B. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто життя й творчість видатного українського літературознавця, аналітичного критика, полеміста, лідера «неокласиків», майстра сонетної форми та блискучого перекладача. The article deals with the life and work of a prominent Ukrainian specialist in literature, a literary critic, a polemicist, the leader of the «neoclassicists», an expert of a sonnet form and a brilliant translator.
Mykola Zerov: A Classical Philology Specialist, a Translator and a Poet, Who «Loves the Beauty of Words»
Keywords: неокласик; неокласицизм; розстріляне відродження; репресії; переклад; сонет; neoclassicist; neoclassicism; executed renaissance