Динаміка розвитку електоральних технологій в умовах парламентських виборів в Україні - Кирилюк, Юрій Петрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У Вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано її мету і завдання, об’єкт і предмет дослідження, методологічну базу, наукову новизну та практичне значення отриманих результатів, наведено дані про апробацію роботи, а також її структуру.У Розділі 1 визначено основні наукові підходи дослідження електоральних технологій та здійснено їх класифікацію. У Розділі 2 з’ясовано особливості використання електоральних технологій в умовах виборчих кампаній до Верховної Ради України 1994–2002 рр. й досліджено застосування електоральних технологій під час парламентських виборчих кампаніях 2006–2007 рр. Розділ 3 визначає технологічні особливості парламентських виборів 2012 р. та з’ясувує специфіку електоральних технологій на дострокових парламентських виборах 2014 і 2019 рр. У Висновках підсумовано результати дослідження, акцентовано увагу на визначення основних тенденцій технологізації виборів в Україні.
Keywords: електоральні технології; парламентські вибори; виборча кампанія; Україна; маніпуляція