Ситуативно-вікова детермінованість комунікативної та інформативної інтенції в діапазоні загальної інтенції (на матеріалі англомовного дискурсу) - Тарнавська, О. М.; Tarnavska, O. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано вікову детермінованість загальної інтенції мовця в 14 частотних мовленнєвих ситуаціях. Автор досліджує реалізацію комунікативної та інформативної інтенції і робить висновок про те, що ця кореляція є, в основному, нейтрально-віковою. Вікові особливості комунікантів визначають не домінантність комунікативної та інформативної інтенції, а засоби їх вираження. The article tackles the determination of communicati ve and informative intention in the framework of general intention of speaker in 14 speech situations. The material of English is analyzed with age focus. Correlation of communicative and informative intention is age-neutral. Age defines not dominance of one of intentions but means of its realization.
Age and Situation Determination of Communicative and Informative Intention in the Framework of General Intention
Keywords: мовленнєва ситуація; speech situation; комунікативна інтенція; communicative intention; інформативна інтенція; informative intention