В пам’ять про журналіста й редактора Петра Волиняка: жанр некролога - Яблонський, Максим Романович (Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського, 2024)
На матеріалі некрологів, присвячених Петру Волинякові (псевдонім Петра Кузьмовича Чечета (1907–1969)), відтворено специфіку вираження інформаційного аспекту та прояви особистісного виміру. До аналізу залучено тексти, опубліковані в часописах «Українські Вісті» (Новий Ульм) і «Нові Дні» (Торонто).
Keywords: історія української еміграційної журналістики; некролог; мемуари; Петро Волиняк; «Українські Вісті» (Новий Ульм); «Нові Дні» (Торонто); УРДП.; 070.42(092)(=161.2:71)