Просторовий розподіл та хронологія інвентаризації штучних водойм Волинської області - Воздіган, Владислав Романович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В бакалаврський роботі розглянуто методологічні та практичні аспекти просторового розподілу, динаміки створення та особливостей функціонування та івентаризації штучних водойм Волинської області упродовж 2017−2024 років. Водосховища й ставки області використовуються для зволоження земель, рекреації, розведення риби та птиці. Більшість водосховищ та ставкових господарств перебуває у задовільному стані, однак у деяких із них активно розвиваються процеси евтрофікації та замулення.
Keywords: аквальний антропогенний комплекс; басейн річки; водосховище; Волинська область; орендований ставок; ставок; штучна водойма