Хорові композиції Антона Веберна - Федорчук, Ангеліна Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
З іменем великого нововіденця Антона Веберна пов’язана одна з найвеличніших сторінок музичного мистецтва ХХ століття. Не буде перебільшенням сказати, що творчість Веберна в цілому, а також його внесок у формування додекафонії — настільки важливі, що зроблені ним відкриття визначили шляхи розвитку новітньої музики і передбачили творчість кількох поколінь сучасних композиторів. Актуальність цього дослідження викликана необхідністю багатоаспектного аналізу хорової творчості Веберна в широкому історично-культурному та музично-теоретичному контексті, в тісному зв’язку з питаннями хорознавства, виконавської практики та вокальної техніки.
Keywords: нововіденська школа; додекафонія; хорові композиції