Сленг сучасної німецької молоді як засіб розвитку комунікативної компетенції студентів - Сокол, Галина Романівна; Sokol, H.R. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано деякі тенденції німецької молодіжної мовної культури й доведено потребу ознайомлення наших студентів із мовною картиною соціально-вікової групи молоді. Молодіжна культура німецькомовних країн, зокрема молодіжний сленг, викликають жвавий інтерес у студентів, котрі вивчають німецьку мову. Молоді люди прагнуть нестандартно висловлюватись, то ж вони переймають особливо експресивні слова та вирази в партнерів із мовних контактів із власної вікової групи. Розуміння і знання сленгу долучає наших студентів до природного мовного середовища, сприяє розвитку їхньої комунікативної компетенції, надає унікальну можливість для залучення до активного діалогу культур. Some tendencies of German youth language culture are investigated in this article and the necessity of our students’ introduction to language peculiarities typical for social aged youth group is proved. Young people tend to present themselves in non-standard way that’s why they learn the most expressive words and word combinations from their own aged group language contact partners to assimilate within this group. German’s youth culture and slang in particular attract true interest of students learning German. Mastering slang can help them to get a better understanding of national picture peculiarities of the world and get to know specific national aspects of German youth mentality. Slang understanding and knowledge provide students with the access to natural language surrounding as well as unique opportunity for their involvement in active dialogue of cultures, assist their communication competencies development.
Contemporary Germen Youth Slang as a Mean of Students’ Communication Competences Development
Keywords: сленг; slang; молодіжна мовна культура; youth language culture; лінгвістичний феномен; linguistic phenomenon