Принципи формування продовольчої безпеки на засадах сталого розвитку сільськогосподарського землекористування - Котикова, Олена (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
Розвиток сільського господарства відіграє важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки та покращенні харчування, а саме: виробництво у достатній кількості, якості та різноманітності продовольства; аграрний сектор є рушієм економічних перетворень та основним джерелом доходу для домогосподарств, які проживають у сільській місцевості. Дохід від сільського господарства є основою життєдіяльності для 1,3 мільярда людей, які працюють у цьому секторі, і безпосередньо визначає їхню продовольчу безпеку. Світовий досвід багатьох років свідчить, що для покращення продовольчої безпеки необхідними чинниками є як розвиток сільського господарства, так і масштабування економіки, а агарний сектор може посилити економіку в цілому.
Keywords: сталий розвиток; продовольча безпека; сільськогосподарське землекористування; 330.0