Розробка фінансової стратегії підприємства - Денисюк, Христина Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі викладено теоретико-методичні та практичні основи розробки фінансової стратегії підприємства. Визначено сутність та місце фінансової стратегії в системі менеджменту підприємства. Розглянуто підходи до визначення поняття «фінансова стратегія» та визначено її основні характеристики. Обґрунтовано функції фінансової стратегії підприємства, ключові фактори, що впливають на її реалізацію. Охарактеризовано процес розробки фінансової стратегії підприємств, визначено його складові та результати їх реалізації. Визначено послідовність етапів формування та реалізації фінансової стратегії підприємства. Розглянуто методичні підходи до розробки фінансової стратегії та оцінки ефективності управління фінансовими ресурсами. Представлено методики оцінки ефективності управління фінансовою діяльністю підприємства залежно від основних потреб стейкхолдерів. Дано загальну характеристику ************ та основним показникам його діяльності. Проаналізовано фінансові результати діяльності підприємства. Дано оцінку ефективності управління фінансовими ресурсами ************. Визначено пріоритетні напрями стратегічного розвитку підприємства у фінансовій сфері.
Keywords: фінансові ресурси; фінансова діяльність; стратегічне управління; фінансова стратегія; розробка фінансової стратегії