Оцінка антропогенного навантаження та екологічної збалансованості ландшафтів річкової долини верхньої Прип'яті в межах Волинської області - Нетробчук, Ірина Марківна; Netrobchuk, Iryna M. (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2012)
Обчислені коефіцієнти абсолютного і відносного антропогенного навантаження на ландшафти долини річки Прип'ять. Величина коефіцієнту сільськогосподарського використання земель дає підставу вважати річкову долину Припяті з середнім ступенем сільськогосподарського використання. Запропоновано заходи для підвищення екологічної стійкості ландшафту річкової долини.

The coefficients of quantitative and high-quality estimation of the ecological stabilizing of landscape are calculated. Distribution of category of earth is conducted in points on the indexes of the anthropogenic loading on territory. The indexes of degree of tension of landscape and coefficient of the agricultural use of earth are certain. Measures are offered in relation to the increase of firmness of landscape.
Estimation of antropogenic loading ecological balanced of landscapes of river valley of overhead Pripyat withing the limits of Volyn region
Keywords: антропогенне навантаження; екологічна збалансованість ландшафтів долини річки; меліорація; коефіцієнт абсолютного і відносного антропогенного навантаження