Створення Національного природного парку «Кременецькі гори» та його роль у збереженні біорізноманіття - Штогрин, М. О.; Гоцкалюк, Л. О.; Shtogrin, M. O.; Hotskalyuk, L.A. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2012)
Розглядається питання природних передумов створення Національного природного парку «Кременецькі гори», а також важливість збереження рідкісних ендемічних та реліктових видів рослин на території регіону. The question of the establishment of the National Natural Park «Kremenetsky Mountain» and the importance of conservation of rare endemic and relict species in the region.
Creation of the National Park «Kremenets Mountains» and Its Role in Preserving Biodiversity
Роботу виконано у НПП «Кременецькі гори»
Keywords: національний природний парк; лісові насадження; біорізноманіття; ендемічні та реліктові види рослини; national park; forest plantations; biodiversity; endemic and relict species of plants