Оцінка доцільності розробки та впровадження програми занять фізичної рекреації студентів із вадами слуху: експертний аналіз - Оріховська, Анна Сергіївна; Андрєєва, Олена Валеріївна; Orikhovska, Anna; Andryeyeva, Olena (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті обґрунтовано та узагальнено результати експертної оцінки щодо доцільності організації, проведення та впровадження занять фізичної рекреації в дозвіллєву діяльність студентської молоді з вадами слуху, спрямовану на соціальну інтеграцію, підвищення рівня рухової активності, покращення показників фізичного, психоемоційного станів й підвищення мотивації студентів до систематичної оздоровчо-рекреаційної діяльності в умовах ВНЗ. Подано аналіз результатів експертного оцінювання організації та проведення програми занять фізичної рекреації студентської молоді з вадами слуху. Охарактеризовано сучасний стан, основні завдання оздоровчо-рекреаційної рухової активності, форми й види рухової діяльності, які будуть корекційними, цікавими та зручними для цього контингенту, та методи контролю цих занять в умовах вищого навчального закладу. Установлено причини, що перешкоджають організації такої діяльності. The article substantiates and summarizes the results of the expert evaluation of organization, carrying out and implementation of physical recreation sessions into leisure activities of student youth with hearing impairments that is aimed at social integration, increase in motor activity level, improvement of indicators of physical, psycho-emotional state, and increase of motivation among students to systematic health-enhancing and recreational activity in the environment of a higher education institution. The analysis of the results of the expert evaluation of organization and implementation of the program of physical recreation for students with hearing impairment is presented. Also the paper examines the current state, main tasks of health-enhancing and recreational physical activity, forms and types of physical activity which will be corrective, interesting and convenient for the given contingent, as well as the methods of control of such activity in the conditions of a higher educational institution. The reasons that hinder efficient organization of such activity are determined.
Evaluation of the Appropriateness of Development and Implementation of the Program of Physical Recreation Activity for Hearing Impaired Students: Expert Analysis
Keywords: фізична рекреація; оздоровчо-рекреаційна діяльність; студентська молодь із вадами слуху; програма; вищий навчальний заклад; physical recreation; health-enhancing and recreational activity; students with hearing impairments; program; leisure activities; higher education institution