Роль стратегічних комунікацій у зміцненні позицій підприємств на міжнародних ринках: виклики, інструменти та перспективи - Хомюк, Наталія Леонідівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Висвітлено важливість стратегічних комунікацій для підприємств, які прагнуть зміцнити свої позиції на міжнародних ринках. Проаналізовано сучасні виклики, пов’язані з культурними, соціальними, політичними та економічними особливостями країни. Акцентовано увагу на ролі стратегічних комунікацій у подоланні бар’єрів між суб’єктами економічних відносин. Визначено ключові інструменти, такі як цифровий маркетинг, внутрішні комунікації, соціальні мережі та паблік рілейшнз, які забезпечують ефективне позиціонування бренду й сприяють формуванню довіри серед клієнтів і партнерів. Особливу увагу приділено аналізу впливу глобальних технологій, таких як штучний інтелект, на адаптацію комунікаційних стратегій до швидкозмінюваного середовища.
Keywords: стратегічні комунікації; стратегія; міжнародний ринок; управління організаціями