Європейський «Зелений курс»: можливості та наслідки для українського бізнесу - Кицюк, Ірина Василівна; Науменко, Наталія Сергіївна; Присяжнюк, Володимир Віталійович (Видавничій дім "Гельветика", 2023)
У статті розглянуто мету, напрямки діяльності та цілі Європейського зеленого курсу. Зокрема, зазначаєть-ся, що Європейський зелений курс є невід’ємною частиною стратегії Європейської Комісії щодо реалізації Порядку денного Організації Об’єднаних Націй на період до 2030 року та цілей сталого розвитку; а також охоплює сфери діяльності, які стосуються клімату, навколишнього середовища, енергетики, транспорту, про-мисловості, сільського господарства та сталого фінансування, що тісно взаємопов’язані між собою. Проана-лізовано основні ініціативи Європейського Союзу щодо реалізації Європейського зеленого курсу. Особливу увагу приділено дослідженню перспектив розвитку українського бізнесу в контексті Європейського зеленого курсу. Визначено, що Європейський зелений курс має значні переваги для уряду, бізнесу, а також для грома-дян України в цілому.
Keywords: Європейський зелений курс; зелений перехід; трансформація; сталий розвиток; конкурентоспроможна економіка; український бізнес; 334.72(477:061.1ЄС)