Граматикалізація англомовних морфем як лінгвокогнітивний феномен - Гармаш, О. Л.; Garmash, O. L. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто механізми граматикалізації в англійській мові. Граматикалізація зазвичай характеризується зміною рівневої належності мовної одиниці. Це супроводжується мінімалізацією або повним нівелюванням її попередньої функції. This article provides the information of the mechanisms of grammaticalization in English. The author proposes a view, that grammaticalization can be characterized as an inter-level linguistic mechanism. It is followed by the minimization or complete deleting of its previous function.
Grammaticalization of English Morphemes as a Lingvo-Cognitive Phenomenon
Keywords: граматикалізація; grammaticalization; афіксація; affixation; лексичне значення; lexical meaning