Інтегроване навчання дітей дошкільного віку - Бартків, Оксана Степанівна; Семенов, Олександр Сергійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У навчально-методичному посібнику розкрито специфіку організації інтегрованого навчання дітей дошкільного віку, а саме: сутність інтегрованого освітнього процесу в ЗДО, види інтегрованих форм навчання дітей та проаналізовано способи інтеграції змісту навчання відповідно до вимог Базового компоненту дошкільної освіти. До кожної з теоретичних тем запропоновано завдання та запитання для самоконтролю та самоперевірки знань студентів з теми та тестові завдання різного рівня складності. У навчально-методичному посібнику подано силабус вивчення навчальної дисципліни та навчально-методичні матеріали на допомогу студентам в процесі оволодіння компетентностями організації інтегрованого навчання в ЗДО. Тематичні підрозділи кожного розділу мають чітку структуру. Змістовним є представлений у посібнику довідково-інформаційний матеріал.
Інтегроване навчання
Навчально-методичний посібник «Інтегроване навчання дітей дошкільного віку»(Автори: Бартків О.С., Семенов О.С.) підготовлено відповідно до силабусу однойменної вибіркової навчальної дисципліни, передбаченої навчальним планом для вивчення студентами спеціальності 012 «Дошкільна освіта».
Keywords: інтеграція; інтегроване навчання; діти дошкільного віку; інтегрований освітній процес; 373.2.091.313(072)