Особливості програмування спортивно-орієнтованих занять із фізичного виховання засобами пауерліфтингу - Гордієнко, Юлія Валеріївна; Gordienko, Yuliya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті розглянуто особливості використання пауерліфтингу в процесі фізичного виховання вищих навчальних закладів. Завдання роботи полягало в розробці та обґрунтуванні технології програмування спортивно-орієнтованих занять із фізичного виховання для студенток засобами пауерліфтингу з урахуванням їхніх індивідуальних особливостей. Розглянуто та проаналізовано теоретичні аспекти програмування навчальних занять та теоретичні знання про сучасний стан системи фізичного виховання й здоров’я студентів ВНЗ. Представлена технологію програмування спортивно-орієнтованих занять із фізичного виховання для студенток засобами пауерліфтингу з урахуванням індивідуальних особливостей, що передбачало визначення мети, принципів, алгоритму програмування, систему планування та критерії ефективності: поліпшення фізичного стану, зменшення показників захворюваності, посилення розумової працездатності, підвищення інтересу до занять фізичними вправами, збільшення рухової активності. In the article it is observed the peculiarities of applying of powerlifting in the process of physical education of higher educational institutions. The objective of the research was to develop and ground the technologies of programming of sports-oriented physical education classes for female students by means of powerlifting, taking into account individual characteristics. It was observed and analyzed the theoretical aspects of programming of training sessions and theoretical knowledge about the current state of the system of physical education and health of students of higher educational establishments. The presented technology of programming of sports-oriented physical education classes for female students by means of powerlifting, taking into account individual characteristics, foresaw defining objectives, principles, algorithm of programming, system of planning and criteria of effectiveness: improvement of physical condition, reducing of morbidity, enhancing of mental performance, increasing of interest in physical exercises, increasing of motor activity.
Peculiarities of Programming of Sports-oriented Classes of Physical Education by Means of Powerlifting
Keywords: програма; програмування; спортивно-орієнтоване фізичне виховання; студентки; пауерліфтинг; program; programming; sports-oriented physical education; female students; powerlifting