Основні етапи розвитку наукових знань із географії міст та геоурбаністики - Гладкий, О. В.; Gladkey, A. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Виділено основні історичні етапи наукових досліджень із географії міст та геоурбаністики: загально-описовий, статистико-емпіричний, геоурбаністичний, районно-планувальний і містобудівний, економіко-теоретичний, комплексоутворюючий, кластерного аналізу та просторової економіки. Проаналізовано основні теоретичні концепції та найбільш визначні наукові праці кожного етапу досліджень.The main historical stages of Urban Geography and Geourbanistics investigations are disclosed. There are: general descriptive stage, statistical and empirical, geourbanistics, regional-planning and urban development, economic and theoretical, complex development, cluster analysis as well as spatial economy stage. The basic theoretical concepts as well as the most significant scientific works of every stages are explored.
The Milestones of Urban Geography and Geourbanistics Scientific Knowledge
Keywords: географія міст; геоурбаністика; історичні етапи наукового розвитку; теоретичні концепції; Urban Geography; Geourbanistics; historical stages of scientific development; theoretical concepts