Диференційні особливості локативної семантичної залежності - Масицька, Тетяна Євгенівна; Masytska, T.E. (Донецький національний університет, 2013)
У статті розглянуто функційні особливості локативної семантичної залежності в структурі простого речення. Особливу увагу приділено семантичним типам предикатів, що формують локативну семантичну залежність, визначено диференційні особливості локативної семантичної залежності. The differential features of locative semantic dependence Functional features of locative semantic dependency in structure of the simple sentence are analyzed in this article. Particular attention is paid to the semantic types of predicates that form the locative semantic dependence, defined differential characteristics locative semantic dependence.
Масицька Тетяна Євгеніївна - канд. філол. наук, доцент кафедри української мови Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: локативна семантична залежність; локативність; предикат; синтаксема; семантико-синтаксична структура речення; locative semantic dependency; locative; predicate; syntaxema; semantic and syntactic structure of sentences