Програма навчальної дисципліни Магістерський семінар за освітньою програмою «Палеографія і неографія» підготовки магістра, галузі знань 02 Гуманітарні науки, спеціальності 029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа, за освітньою програмою: Інформаційна аналітика та адміністрування систем управління. 2018. 20 с. - Бондаренко, Геннадій Васильович (My University, 2020)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є система знань палеографії і неографії, закономірності й особливості їх розвитку і використання в наукових дослідженнях. Вона зв’язана з історією України, всесвітньою історією, документознавством, історіографією, дипломатикою, сфрагістикою, текстологією, історичною граматикою. Метою викладання семінару “Палеографія і неографія” є: ознайомити студентів з основами цих наук, які є важливою складовою частиною в системі навчання для підготовки випускників факультету історії,політології та національної безпеки освітнього ступеню магістр.
Keywords: Програма навчальної дисципліни; палеографія, писемність; неографія; матеріали і знаряддя письма; мистецтво виготовлення і оздоблення книги; палеографічний аналіз писемних джерел.