Методичні рекомендації до виконання практичних робіт з курсу «Методологія біологічної науки та інтелектуальна власність» - Сухомлін, Катерина Борисівна; Sukhomlin, Kateryna B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Видання вміщує методичні вказівки до виконання 8 практичних робіт із курсу «Методологія біологічної науки та інтелектуальна власність», передбачених навчальним планом ОКР «магістр» спеціальності 8.04010201 «Біологія». У роботах висвітлюються теоретичні основи методики, технології та організації науково-дослідницької діяльності, тобто теоретичного та практичного підґрунтя для ефективного проведення наукових досліджень магістрантами, а також закріплюються і поглиблюються теоретичні знання про об’єкти інтелектуальної власності (винаходи, корисні моделі), набуваються практичні навички розробляти корисні моделі, створювати їхні формули та оформляти заявочні документи для набуття прав на корисні моделі. До кожної лабораторної роботи наведені тема, мета, питання для контролю знань, хід виконання роботи, список літератури.
Keywords: методологія біології; інтелектуальна власність; metodology of bіology; intellectual property