Практикум з аналітичної геометрії - Кравчук, Ольга Мусіївна; Kravchuk, O. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У навчальному посібнику до кожної теми подаються основні теоретичні положення аналітичної геометрії як на площині, так і в просторі (пряма на площині і в просторі, площина в просторі, взаємне розміщення прямих і площин, криві другого порядку на площині та поверхні другого порядку в просторі, загальна теорія кривих і поверхонь), особлива увага приділена розв’язанню задач: тут виділені основні типи задач і наведені приклади розв’язання задач для кожного з них; підібрані завдання для самостійного розв’язання. Для студентів-першокурсників математичного факультету денної та заочної форм навчання вищих навчальних закладів. The educational manual for each topic presents the main theoretical propositions of analytic geometry in the plane and in space (a straight line on a plane and in space, the plane in space, the mutual arrangement of lines and planes, second order curves in the plane and the surface of the second order in space, general theory of curves and surfaces), special attention is paid to solving the problem: it identified the main types of problems and problem solving are examples for each of them, selected tasks for independent resolution. For first-year students of full-time Department of Mathematics and distance learning in higher education.
Кравчук Ольга Мусіївна - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри геометрії і алгебри Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: аналітична геометрія; практикум