Практичні стратегії реалізації принципів диференціації та індивідуалізації навчання в підготовці майбутніх учителів природничих спеціальностей - Марушко, Лариса Петрівна (My University, 2024)
У статті розглянуто деякі особливості та практичні стратегії реалізації принципів індивідуалізації та диференціації навчання в системі підготовки майбутніх учителів природничих спеціальностей (систематична діагностика індивідуально‐типологічних характеристик кожного студента задля їхньої диференціації на типогрупи; використання різних диференційованих форм організації освітньої діяльності (індивідуальної, групової та фронтальної) та відповідних прийомів; забезпечення систематичного зворотного зв’язку і проведення контролю рівня знань з метою поглиблення диференціації навчання до індивідуалізації урахування рівня знань кожного студента).
Keywords: освітня парадигма; типогрупи; майбутні вчителі природничих спеціальностей; індивідуалізація та диференціація навчання; різнорівневі завдання; 378.016:5‐051]:37.042