Творча діяльність Володимира Доценка в контексті українського гітарного мистецтва - Лукашук, Богдан Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Володимир Доценко – видатний український гітарист, диригент, педагог, засновник харківської школи гітарного виконавства. Його внесок в українську музику дуже значний, а його роль в українському культурному просторі досі не оцінена належним чином. Адже публікації харківських музикознавців – Людмили Шаповалової, Юлії Ніколаєвської та інших – досі не в змозі охопити усі аспекти багатогранної творчої діяльності майстра. Більше того, унікальний досвід Володимира Доценка потрібно вивчати та пропагувати серед молодого покоління українських гітаристів якомога ширше. Все це зумовлює актуальність нашого дослідження.
Keywords: Володимир Доценко; творча діяльність; гітарне мистецтво; харківська школа гітарного виконавства