Обліково-аналітичне забезпечення стратегічного управління розвитком підприємства (тренінг-курс): конспект лекцій - Фатенок-Ткачук, Алла Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Конспект лекцій з курсу «Обліково-аналітичне забезпечення стратегічного управління розвитком підприємства» містить теоретичний виклад всіх тем курсу згідно силабусу, що допоможуть набути теоретичних знань та удосконалити практичні навички та компетентності. Рекомендовано для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» освітньої програми «Облік і оподаткування» денної та заочної форм навчання з метою набуття теоретичних знань та практичних навичок обліково-аналітичного забезпечення процесу стратегічного управління.
Дисципліна «Обліково-аналітичне забезпечення стратегічного управління розвитком підприємства» спрямована на засвоєння магістрантами принципів, методів та моделей процесу обліково-аналітичного забезпечення стратегічного управління та їх дієвого застосування з метою формування стратегій розвитку підприємства. Предмет дисципліни теоретичні аспекти та методичні підходи до інформаційного забезпечення процесу формування стратегії розвитку підприємства у процесі систематизування облікової та аналітичної інформації з метою прийняття стратегічних управлінських рішень. Вивчення дисципліни передбачає дослідження і оцінювання специфічної облікової системи яка включає сукупність форм та методів обліку та аналізу, стратегічного планування спрямованого на виконання місії підприємства, адаптованої до сучасних умов зовнішнього середовища, що дозволяє внутрішнім і зовнішнім споживачам приймати стратегічні управлінські рішення. Дисципліна є логічним продовженням таких дисциплін як Методологія наукових досліджень з обліку і оподаткування, Організація обліку, аналізу, контролю та оподаткування, Бухгалтерський облік в управлінні підприємством та Облік і оподаткування в управлінні проектами, що буде викладатись паралельно із зазначеним курсом. Вивчення дисципліни сприятиме підвищенню якості написання переддипломної практики та кваліфікаційної роботи, оскільки частина проекту (результату вивчення), за рішенням здобувача освіти, може стати частиною магістерського дослідження. Мета тренінг-курсу полягає у формуванні теоретичних знань та практичних навичок щодо обліково-аналітичного забезпечення процесу стратегічного управління розвитком підприємства.
Keywords: Обліково-аналітичне забезпечення; Стратегічне управління; Аналіз зовнішнього середовища; Аналіз внутрішнього середовища; Резерви; Стратегічний контроль; 657:[005.21:005.51](042.3)