Міжнародні економічні відносини - Кухарик, Вікторія Василівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Навчальна дисципліна покликана ознайомити студентів з основними формами та базовими категоріями міжнародних економічних відносин, тенденціями розвитку міжнародних економічних відносин, методами та основними інструментами регулювання різних форм міжнародної еокномічної діяльності на різних рівнях (національному, міжнародному, глобальному). Основними завданнями вивчення дисципліни «Міжнародні економічні відносини» є: вивчення особливостей формування та розвитку системи міжнародних економічних відносин; осмислення основних форм, закономірностей та особливостей розвитку міжнародних економічних відносин в сучасних умовах; аналіз системи регулювання міжнародних економічних відносин та засвоєння специфіки механізму регулювання міжнародних економічних відносин; особливостей регулювання форм міжнародних економічних відносин за посередництвом міжнародних економічних організацій.
Keywords: міжнародні економічні відносини; міжнародні торгівельні відносини; міжнародний рух капіталу; міжнародна міграція робочої сили; міжнародний трансфер технологій; міжнародні валютно-фінансові відносини; інтеграційні процеси