Туристичні маршрути Костопільського району Рівненської області - Фесюк, Василь; Крук, Мар’яна; Fesyuk, Vаsil; Kruk, Mar’iana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Завдання статті – оцінка перспективності та проблем реалізації нових туристичних маршрутів. У статті проаналізовано туристичні маршрути, які вже існують у районі; визначено їх проблеми та указано на способи підвищення туристичної привабливості території. Запропоновано нові туристичні маршрути, які є не лише пізнавальними, а й рекреаційним. Також розроблено два пішохідні маршрути тривалістю чотири та шість днів. Визначено, що для задоволення потреб й очікувань цільових груп туристів від наявних туристичних маршрутів потрібно розвивати туризм за двома напрямами. Перший із них передбачає утримання туристів у районі за допомогою відпочинкового туризму на базі природного потенціалу району, другий – традиційна гостинність населення району, особливо в сільській місцевості, що забезпечує можливість поєднання розміщення туристів із вивченням сільських звичаїв і традицій безпосередньо в селах. Задачей статьи является оценка перспективности и проблем реализации новых туристических маршрутов. В статье проанализированы туристические маршруты, которые уже существуют в районе; определены их проблемы и указаны пути повышения туристической привлекательности территории. Предложены новые туристические маршруты, которые являются не только познавательными, но и рекреационным. Также разработаны два пешеходные маршруты продолжительностью четыре и шесть дней. Определено, что для удовлетворения потребностей и ожиданий целевых групп туристов от имеющихся туристических маршрутов нужно развивать туризм по двум направлениям. Первый из них предусматривает удержание туристов в районе путем оздоровительного туризма на базе природного потенциала района, второй – традиционное гостеприимство населения района, особенно в сельской местности, что обеспечивает возможность сочетания размещения туристов с изучением сельских обычаев и традиций непосредственно в селах. The objective is to evaluate gender issues and the prospects of implementation of new tourist routes. The article analyzes the tourist routes that are already in place in the district, identified their problems and the ways of increase of tourist attractiveness of the territory. Proposed new tourist routes that are not only educational but also recreational. Also developed two trekking routes with duration of four and six days. Determined that to meet the needs and expectations of the target groups from existing tourist routes need to develop tourism in two ways. The first one involves the retention of tourists in the area through health tourism based on the natural potential of the area, the second – the traditional hospitality of the population, especially in rural areas, allowing a mix of tourists with the study of rural customs and traditions directly in the villages.
Tourist Routes Kostopil District, Rivne Region
Keywords: турист; туристичний маршрут; рекреаційно-туристичний потенціал; туристичний об'єкт; природно-заповідний обʼєкт; tourist; tourist route; tourist potential; tourist attraction; the natural protected object