Формування системи ризикозахищеності підприємства - Цвид, Ольга Олегівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі визначено основні види ризиків, які можуть впливати на діяльність підприємства. Охарактеризовано їх специфіку. Проведено аналіз існуючих теоретичних підходів до поняття ризиків та їх класифікації в контексті підприємницької діяльності. Досліджено сучасні методи та інструменти управління ризиками на підприємстві. Розроблено рекомендації щодо оцінки ризиків та вибору оптимальних заходів для їх мінімізації. Дано загальну характеристику **** «*****-****» та здійснено аналіз показників його діяльності. Запропоновано механізм системи ризикозахищеності підприємства, яка включає комплекс заходів для ідентифікації, оцінки, контролю та моніторингу ризиків **** «*****-****».
Keywords: ризикозахищеність; формування системи ризикозахищеності; система управління ризиками; ризик-менеджмент; безпека підприємства