Етноментальна модель героя - Alter Ego фвтора (за романом Уласа Самчука "Волинь") - Комінярська, Ірина; Kominyarska, Iryna (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті розглянуто етноментальну модель героя alter ego автора та національну ідентичність у літературній спадщині Уласа Самчука.З'ясовано особливості художньої інтерпретації такої моделі в його романі "Волинь". The article treats the ethnomental model of the hero as an alter ego of the author and national indentity in Ulas Samchuk's literary works. The article establishes the peculiarities of fictional interpretation of such model in the novel "Volyn".
Ethnomental Model of the Hero as an Alter Ego of the Author (on the Material of Ulas Samchuk's Novel "Volun")
Keywords: етноментальна модель, alter ego, національна ідентичність, світоглядні пошуки письменника; ethnomental model,alter ego, national identity, out looking searches of the writer.