Анатомія опорно-рухового апарату - Пикалюк, Василь Степанович; Лавринюк, Володимир Євгенович; Шевчук, Тетяна Яківна; Шварц, Людмила Олексіївна; Коржик, Ольга Василівна; Бранюк, Сергій Віталійович; Апончук, Людмила Степанівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Навчально-методичний посібник містить методичні матеріали по системній анатомії робочих систем людського організму (опорно-руховому апарату): остеології, краніології, артросиндесмологіі і міології. Наведено нові матеріали у розділі «Вступ в анатомію», значно розширені розділи по остеології та краніологіі. У розділах «Артросиндесмологія» і «Міологія» представлена характеристика основних анатомо-топографічних утворень і їх вмісту. Вони доповнені практичними рекомендаціями до препарування, класифікаціями, описами топографій фасцій і клітинних просторів, а дані про кровопостачання та іннервацію будуть корисні не лише під час підготовки до іспиту, а й під час вивчення травматології та ортопедії на 4-5 курсах. Навчально-методичний посібник корисно студентам медичних факультетів ЗВО для організації позааудиторної роботи під час підготовки до чергової теми і самостійної роботи на практичних заняттях, а також може бути використано викладачами-анатомами у їх педагогічній діяльності.
Keywords: анатомічна номенклатура; остеологія; артросиндесмологія; м’язова система; 611.7(075.8)