Можливості цифрових інструментів Google у професійній діяльності педагога. - Буько, І.В.; Ройко, Л. Л. (My University, 2024)
Єдиний інформаційний простір закладу освіти – це система, у якій задіяні та на інформаційному рівні пов’язані усі учасники освітнього процесу: керівники, педагоги, учні та батьки. Створення єдиного освітнього інформаційного середовища сприяє розвитку управлінської, освітньої, методичної і організаційної діяльності закладу освіти, де провідну роль відіграють інформаційно-цифрові технології, що дозволяють підвищити якість і доступність освітнього процесу .
Серед широкого різноманіття соціальних мережевих сервісів особливу увагу слід приділити додаткам Google, які дають змогу впроваджувати нові форми проведення занять, безпечно зберігати інформацію і обмінюватись даними, організовувати спільну діяльність здобувачів освіти, забезпечувати застосування різних форм подачі інформації та розвивати навички роботи із цифровими інструментами. Застосування додатків Google для організації освітнього процесу є простим у використанні; характеризується вільним та швидким доступом до документів та матеріалів з будь-якої частини світу; надає можливість організації спільної роботи з колегами та здобувачами освіти в онлайн-режимі.