Гендерні особливості особистісних рис підлітків - Мудрик, Алла Богданівна; Кузьмич, Юлія; Mudryk, Alla B.; Kuzmych, Yuliia (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Проблема вивчення особистісних якостей підлітків, що сприяють успішній адаптації та самореалізації особистості, набуває особливого звучання і актуальність. Так, з одного боку, формування власної активної і відповідальної позиції є для підлітка найважливішим завданням віку, а з іншого – за ним ще закріплений соціальний статус «дитини», що обмежує прояв самостійності. Мета статті – проаналізувати гендерні та психологічні особливості особистісних рис підлітків.