Морально-релігійний аспект сурогатного материнства - Коренга, Юлія Володимирівна; Korenha, Yuliia V. (My University, 2013)
У зв’язку з численними морально-етичними та релігійними проблемами, що виникають у зв’язку з використанням сурогатного материнства законодавство багатьох країн обмежує використання даного методу. Виносити та народити дитину для подружньої пари є досить благородною ціллю, яка все ж таки викликає неоднозначні погляди у суспільства. Різноманітність морально-етичних поглядів, пов’язаних з використанням сурогатного материнства пов’язане з різнобічними релігійними, суспільно-історичними, культурними поглядами. Не рідко саме засоби масової інформації формують суспільну думку щодо цього питання, висвітлюючи виключно негативні моменти пов’язані з даним методом ДРТ, це і створює негативне враження з боку суспільства. Отже держава, ЗМІ та релігійні організації повинні також залучатись до вирішення даного питання, чітко визначаючи свою позицію.
Keywords: використання допоміжних репродуктивних технологій; безпліддя; морально-етичними аспекти сурогатного материнства