Алгебра логіки та проектування основних операційних вузлів - Булатецький, Віталій Вікторович; Булатецька, Леся Віталіївна; Собчук, Оксана Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Навчальний посібник розроблено для вивчення основних понять булевої алгебри при проектуванні та дослідженні вузлів і пристроїв комп’ютерних систем. Навчальне видання призначене для студентів, які вивчають архітектуру обчислювальних систем, архітектуру комп’ютерних систем та схемотехніку, що пов’язано з вивченням математичних методів побудови основних операційних вузлів обчислювальної техніки. Рекомендовано студентам, спеціальності 122 Комп’ютерні науки, 014 Середня освіта, 113 Прикладна математика та 125 Кібербезпека освітньо-професійних програм Комп’ютерні науки та інформаційні технології, Інформатика, Прикладна математика та Інформаційна безпека відповідно.
Keywords: Архітектура обчислювальних систем; логічні елементи; тригери; суматори; дешифратори; компаратори; мультиплексори; демультиплексори; АЛП; регістри; лічильники; 004.2(076.5)