Особливості мислення дітей дошкільного віку із вадами слуху - Чагарна (Роюк), Світлана Євгеніївна; Chaharna (Royuk), S.Y. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті викладено результати теоретичного та емпіричного вивчення особливостей мислення дітей дошкільного віку з вадами слуху. Виявлено тісний узаємозв’язок мислення й мовного розвитку. The article presents the results of theoretical and empirical study of thinking of children with hearing disorders. The results of empirical investigation show the strong correlation of thinking and speech habits.
The peculiarities of thinking of the children with hearing disorders
Keywords: діти з вадами слуху; дошкільник; мислення; пізнавальні здібності; мова; психічний розвиток; children with hearing disorders; preschool child; mental development; cognitive abilities; thinking; speech habits