Словозміна іменників у поліській говірці села Липне - Громик, Юрій Васильович (Волинський національний університет ім. Лесі УКраїнки, 2011)
Здійснено опис іменникової словозміни в поліській говірці села Липне, простежено особливості субстантивного формотворення, з’ясовано чинники впливу на існування діалектних відмінностей у досліджуваній формотвірній системі. Осуществлено описание словоизменения имен существительных в полесском говоре села Липно, прослежены особенности субстантивного формообразования, выяснены факторы влияния на существование диалектных различий в исследуемой формообразовательной системе. The article presents a description of nounal word modification in polissian dialect of Lypne Village, traces the specificity of substantive formations and points out the factors which condition the dialectic differences in the researched formative system.
Keywords: говірка; dialect; словозміна; word modification; іменник; noun; словоформа; word form; флексія; flexion; граматична аналогія; grammatical analogy; фонетична інновація; phonetic innovation