Технологія визначення технічної та фізичної підготовленості студентів у процесі підвищення спортивної майстерності з футболу - Васильчук, Аурел; Vasylchuk, Aurel; Мосейчук, Юрій; Moseychuk, Yuriy (Східноєвропейський національний університеті імені Лесі Українки, 2015)
Дослідження спрямоване на педагогічний контроль технічної та фізичної підготовленості в процесі підвищення спортивної майстерності студентів-футболістів у вищих навчальних закладах. Завдання дослідження: 1) виявити ефективні засоби педагогічного контролю що сприяють визначенню технічної та фізичної підготовленості студентів-футболістів у ВНЗ; 2) розробити й експериментально обґрунтувати технологію використання новітніх технологій при аналізі рівня технічної та фізичної підготовленості студентів ВНЗ. Управління тренувальним процесом у футболі ґрунтується на результатах педагогічного контролю. Тренер-викладач із футболу у ВНЗ отримує інформацію про змагальну й тренувальну діяльність студентів футболістів, про рівень їх технічної та фізичної підготовленості, аналізує її, і на основі цього складає плани й програми підготовки або вносить до них різні корективи. Застосування засобів комп’ютерних технологій у педагогічному контролі дало змогу значно підвищити обробку інформації та ступінь реалізації рухового потенціалу футболістів й техніки футболу. Topicality of the study is oriented at pedagogical control of technical and physical preparedness in the process of increasing of sports mastery of students-football players at higher educational establishments. Tasks of the study: 1) To reveal the effective means of pedagogical control for perception of defining of technical and physical preparation of students-football players at higher educational establishments; 2) To develop and experimentally ground the technology of usage of the newest technologies, to use the newest technologies while the analysis of technical and physical preparedness of students of higher educational establishments. Management of the training process in football is based according to the results of pedagogical control. Trainerteachers of football receive information on contest and training activity of students–football players, on the level of their technical and physical preparedness, analyze it, and on the basis of the results make up plans and programs of preparation, or make different corrections. Usage of means of computer technology in pedagogical control allowed increasing of information processing and stage of realization of motor potential of football players and football technique.
Technology of Defining of Technical and Physical Preparedness of Students in the Process of Increasing of Sports Mastery in Football
Keywords: футбол; технічна підготовленість; фізична підготовленість; технологія навчання; студенти-футболісти; football; technical preparedness; physical preparedness; technology of studying; students–football players