Рисунок. Торс Венери (гіпсова модель): навчально-творча композиція - Черкесова, Інна Григорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Рисунок. Методичні рекомендації з освітнього компоненту розроблені відповідно до стандарту освітньо-професійної програми підготовки здобувачів першого (бакалавр) рівня освіти і спрямовані на структуроване поглиблене вивчення правил та прийомів створення зображення торсу Венери, а також більш детального вивчення анатомічно-конструктивної схеми та пластичних форм. Представлений матеріал сприятиме розвитку аналітичного та синтетичного мислення та кращому закріпленню й розумінню здобувачем правил і принципів рисунку. Методичні рекомендації рекомендовано здобувачам освіти 1-4 курсу, спеціальності 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація. Мета видання – надати методичну допомогу науково педагогічним працівникам і здобувачам ступеня бакалавра у проведенні та вивченні освітнього компоненту «Рисунок». Для науково педагогічних працівників і здобувачів ступеня бакалавра напряму підготовки 023 – «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація».
Keywords: Візуальні приклади процесу утворення гіпсової форми торсу Венери засобами рисунку; Тарас Шевченко і торс Венери; 741.02