Ґрунтознавство з основами географії ґрунтів - Полянський, Сергій Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Методичне видання вміщує чотирнадцять тем лекційних занять, список використаної та рекомендованої літератури з ОК «Ґрунтознавство з основами географії ґрунтів». Висвітлено роль та функції ґрунтів у біосфері, їхні основні фізичні, хімічні, біологічні властивості й режими, родючість та способи її підвищення. Розглянуто вчення про чинники ґрунто¬творення й класифікацію ґрунтів.
Keywords: географія; грунт; грунтовий профіль; земельні ресурси; 631.4(07)