Принципи цифрової економічної дипломатії - Кухарик, Вікторія Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Нині цифрові технології стали невід’ємним компонентом усіх сфер суспільного життя, включно з економічною дипломатією, зумовлюючи значні трансформації у цій галузі. Ефективне застосування цифрових інструментів є ключовим чинником просування національних економічних інтересів на міжнародній арені. Відтак, виникає необхідність у дослідженні поняття «цифрова економічна дипломатія» та формулювання чітких принципів її реалізації, імплементація яких сприятиме зміцненню економічних зв’язків, активізації торговельних та інвестиційних процесів, а також забезпеченню сталого розвитку в епоху цифрової трансформації суспільства. Метою дослідження є формулювання ключових принципів ефективної реалізації цифрової економічної дипломатії.