Навчально-методична база для вивчення української мови як іноземної на підготовчому відділенні - Данилюк, Ніна Олексіївна; Масицька, Тетяна Євгенівна (Instytut Filologii Rosyjskiej i Ukraińskiej UAM, 2020)
Дослідження проведено у галузі методики викладання української мови як іноземної. Його актуальність зумовлена необхідністю обробки зібраних відповідних даних. Метою дослідження є опис навчальних методичних матеріалів, що використовуються викладачами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки з метою викладання української мови як іноземної на підготовчому факультеті. У статті розкрито теоретичну базу та визначено ключові терміни у галузі методики викладання української мови як іноземної, такі як принцип, підхід, метод та спосіб. Здійснено огляд традиційних та нових методів та способів навчання, а також підручників, посібників та словників, що використовуються на початковому рівні викладання / вивчення української мови. Особлива увага приділяється застосуванню інтерактивних методів, поєднанню комунікативного та лінгвістичного культурних підходів.
Keywords: методи викладання української як іноземної мови; навчально-методична основа; методи та способи навчання; підручники; посібники; словники