Функціонування прийменників в українських прислів'ях і приказках з адвербіальною семантикою - Гандзюк, Олександра Михайлівна; Handzyuk, O.M. (Дніпропетровський національний університет ім. Олеся Гончара, 2010)
У статті йдеться про адвербіальні синтаксеми української мови. Аналізується специфіка адвербіальних синтаксем у формі іменника з прийменником. Називаються їх найуживаніші вияви в українських прислів’ях і приказках. The article deals with adverbial syntactical units in Ukrainian language. The specification of adverbial syntactical units as construction «subject + preposition» is considered. The most typical representation of syntactical units іn Ukrainian sayings and proverbs are analysed.
Гандзюк Олександра Михайлівна - канд. філол. наук, доцент кафедри української мови Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: синтаксема; адвербіальна синтаксема; просте ускладнене речення; прийменник; syntaxem; adverbial syntactic units; simplecomplicated сentens; preposition