Психологічні особливості впливу ургентної залежності на якість життя осіб пізньої зрілості - Ковальчук, Людмила Іванівна; Магдисюк, Людмила Іванівна; Kovalchuk, Liudmyla I.; Mahdysiuk, Liudmyla I. (My University, 2018)
У статті розглянуто теоретичні аспекти проблеми впливу ознак ургентної залежності на якість життя осіб пізньої зрілості. Виокремлюються пріоритетні сфери діяльності особистості даного вікового періоду: робота, родина, міжособистісне спілкування. Окреслено питання функціонування осіб з ознаками ургентної залежності, відзначаються та диференціюються їх окремі характеристики, на підставі яких визначено вплив на складові якості життя: фізичного, емоційного, психологічного та соціального функціонування.
Keywords: якість життя; особа пізньої зрілості; ургентна адикція; здоров’я; психологічні особливості; health; quality of life; person of late maturity; urgent addiction; psychological pecularities