Сучасний стан населення міста Камінь-Каширський - Слащук, Андрій Миколайович; Качаровський, Роман Євгенович; Лесік, Вікторія Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Демографічний розвиток міста відображає загальні тенденції соціально-економічних змін в Україні та Волинській області. У 2023 році демографічна ситуація в Камені-Каширському була під впливом як загальнонаціональних, так і регіональних факторів, включаючи економічну кризу, міграцію, війну та урбанізаційні процеси. Економічна нестабільність, високий рівень безробіття, трудова міграція, зниження рівня життя є ключовими причинами депопуляції міських поселень України, у т.ч. й міста Камінь–Каширський.
Keywords: населення; демографія; народжуваність; трудові ресурси; місто Камінь-каширський; Волинська область; 911.3:379.8:[930.85(477.82)