Метод фільтрації вихідних повідомлень на основі визначення їх семантичного наповнення із застосуванням біциклічних груп - Гопанчук, Сергій Олександрович; Кирилюк, Т. П.; Hopanchuk, Serhii O.; Kyryliuk, T. P. (My University, 2005)
В статті розглянуто проблема запобігання витоку конфеденційної інформації із ІС. Запропоновано алгоритм контролю вихідних повідомлень. Вказано теоритичні аспекти реалізації одного з його кроків на основі біциклічних груп. Розроблено метод для визначення тематики тексту. The problem of leak of confidential information from information systems is considered in the article. The algorithm of output messages control is suggested. The theoretical aspects for realization of one of its phases on the base of bicyclic group. The method for determination of the text themes is elaborated.
The filtration of output messages method on the base of determination of their semantic contents using the bicyclic group
C. О. Гопанчук, аспірант кафедри обчислювальної техніки Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”, (Україна, 03056 м. Київ, пр.Перемоги, 37), тел.(044) 2417299. E-mail: gopanchuk_s@ mail.ru Т.П. Кирилюк, студентка математичного факультету Волинський державний університет імені Лесі Українки, (Україна, 03056 м.Луцьк, пр. Волі) тел. (03322) E-mail: tan-k@ mail.ru
Keywords: безпека; виток інформації; конфеденційність; семантика; біциклічна група; security; leak of information; confidence; semantic; bicyclic group