Витоки та сучасні підходи до маркетингової логістики - Рейкін, Віталій Самсонович (My University, 2024)
Статтю присвячено актуальним теоретико-методологічним підходам до формування маркетингової логістики. Наведено ретроспективу та еволюцію розвитку досліджуваної категорії у військовому, математичному та економічному аспектах. Досліджено три основні концептуальні підходи, які формують дефініцію терміну «логістика» та визначають загалом напрямки подальших наукових розробок, характер використання логістики на практиці. Окреслено відмінності з погляду ідей Ф. Котлера до маркетингової логістики порівняно із мейнстрім-підходами. Обгрунтовано тезу про те, що найбільший вплив на логістику мав розвиток інформаційних технологій.
Keywords: Маркетинг; концептуальний підхід; логістика; інтеграція; оптимізація; потокові процеси; 658.78