Етнообрази найближчих сусідів у мультикультурному середовищі (на матеріалі польської літератури українсько-польського пограниччя другої половини ХХ ст.) - Довжок, Тетяна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті висвітлено художні особливості гетерообразів у прозових творах Г. Гордасевич. Здійснено аналіз ступеня типізації та новаторства у відтворенні етнообразу Іншого.
Keywords: етнообраз; образ Іншого; гетерообраз; гетеродієгетичний наратив; лексичний маркер; іншування