Cyberneologisms as the Important Source of the English Replenishment - Yasinska, O. V.; Ясінська, О. В.; Trotsiuk, A. N.; Троцюк, Аїда Миколаївна (Східноєвропейський нціональний університет імені Лесі Українки, 2013)
The article is dedicated to the research of cybernetics as the Source of Modern Lexical Replenishment. The paper presents a brief excursus into the history of cybernetics. It also introduces the essence of cybernetics, offering the most vivid definitions of the science, and touching the aspect of the development and origin of cybernetics, focusing the attention on its interrelation with cognitive linguistics. The highlight of the article is the statement that cybernetics can be seen as a powerful and efficient source of replenishment of the English lexicon. Стаття присвячена дослідженню кібернетики як джерела збагачення сучасного лексикону. У статті представлений короткий екскурс в історію кібернетики. Вона також знайомить з сутністю кібернетики, пропонує найбільш яскраві визначення науки, охоплюючи аспект розвитку і походження кібернетики, і приділяючи особливу увагу її взаємозв'язку з когнітивною лінгвістикою. Основним акцентом статті є твердження, що кібернетику можна розглядати як потужне і ефективне джерело поповнення англійського лексикону.
Кібернетика - джерело наповнення сучасного лексикону англійської мови
Keywords: cybernetics; кібернетика; cyberneologisms; кібернеологізми; cognitive linguistics; когнітивна лінгвістика; cognitology; когнітологія