Політермічний переріз AgIn5S8–GaInS3 - Данилюк, Ірина; Іващенко, Інна; Олексеюк, Іван (СНУ, 2013)
За результатами рентгенофазового (РФА) та диференційно-термічного (ДТА) аналізів побудовано політермічний переріз AgIn5S8–GaInS3. При температурі 1140 К в зразках перерізу проходить нонваріантний пери¬тектичний процес L + δ ↔ α + ε, де δ – твердий розчин на основі In2S3, α – твердий розчин на основі AgIn5S8, ε – твердий розчин на основі GaInS3. Установлено межі існування твердих розчинів на основі тернар¬них сполук.
Keywords: рентгенофазовий аналіз; диференційно-термічний аналіз; політермічний переріз; тверді розчини