Жанрова специфіка публіцистики Богдана Теленька: інтермедіальний вимір - Броварська, Олена; Brovarska, Elena (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті проаналізовано публіцистику подільського письменника Богдана Теленька крізь призму використання інтермедіальних засобів у контексті наскрізної та лейтмотивної ідеї націєтворення, уведення його творчості в ширший ідейний простір задля декодування історичної правди про українську націю, історію, реальність. Наголошено, що використання автором власних графічних малюнків, міжродових жанрових моди¬фікацій, інтертекстуальних позицій забезпечує інтермедіальне звучання публіцистичної творчості Б. Теленька в сучасному літературному просторі. The paper presents the analysis of modern journalism of Podilskiy writer Bogdan Telenko through the prism of using the intermedial tools in the light of sequentially and leitmotif nation-building idea, putting his art into the wide idea space for decoding the historical truth of the Ukrainian nation, history and reality. Elements of semiotic analysis are used in the solving of our workshop goal. It was stressed that the use of the author's own graphic images, intergeneric genre modifications intertextual position provides intermedia sound journalistic creativity B. Telenko in modern literary protsese.
Genre Peculiarities of Publicism of Bogdan Telenko: Intermediality Aspect
Keywords: публіцистика; жанр; стиль; образ; поетика; рецепція; інтертекстуальність; інтермедальність; publicism; genre; style; image; poetic; reception; intertextuality; intermediality